ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Πιστοποίηση του ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ από την EUROCERT ΚΑΤΑ ISO 14001

Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση δηλώνεται έμπρακτα η δέσμευση του Πάρκου για τη συνεχή περιβαλλοντική του βελτίωση!

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βελτίωσης της περιβαλλοντικής επίδοσης της επιχείρησης «ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» η EUROCERT ολοκλήρωσε την πιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004

Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση δηλώνεται έμπρακτα η δέσμευση του Πάρκου για τη συνεχή βελτίωσή του σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, εξοικονόμησης πόρων, ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, παρακολούθησης περιβαλλοντικών δεικτών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εργαζομένων και επισκεπτών, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής περιβάλλοντος και των αρχών που έχει θεσπίσει.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του , μέσα από την επιμορφωτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας, με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη.

Είναι το μοναδικό πάρκο στην χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων (ΕΑΖΑ) και ως μέλος της τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται (μεγέθη κλουβιών, ιατρική παρακολούθηση, ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού κ.α.), ενώ συμμετέχει σε πολλά προγράμματα της ΕΑΖΑ για την διατήρηση και αναπαραγωγή των ειδών.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΕUROCERT, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με ένα από τα μεγαλύτερα Ζωολογικά Πάρκα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενός παγκόσμιας εμβέλειας θεματικού πάρκου για την προστασία της βιοποικιλότητας».

Ο κ. Zαν-Ζακ Λεσουέρ, Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, δήλωσε για την συνεργασία: «Η πιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα τη βελτίωση της περιβαλλοντικής μας επίδοσης και αποτυπώματος, καθώς και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Η εμπειρία της επιθεώρησης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαστήκαμε με το μεγαλύτερο Ελληνικό φορέα πιστοποίησης».

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ