ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναδάσωση στον Υμηττό

Με επιτυχία και δενδροφύτευσης Γλυφάδας αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε ο κύκλος αναδασώσεων των GREEN ANGELS2

Mε μεγάλη επιτυχία και πλήθος εθελοντών, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2014, εγκαινιάστηκε o κύκλος αναδασώσεων των GREEN ANGELS με την πραγματοποίηση δενδροφύτευσης στις καμένες εκτάσεις του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα από την ICAP και την GREENiT Environmental.

Ακολουθώντας την γραμμή που έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια ο ‘Ομιλος της ICAP, με την καθοδήγηση και τη συμμετοχή της GREENiT Environmental, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εθελοντική εξόρμηση των εργαζόμενων με τις οικογένειές τους, προσανατολισμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή η εξόρμηση αφορούσε το σημαντικό έργο της αναδάσωσης σε μία περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιές στον Νότιο Υμηττό.

 

 
anadaswsh_topslider02
 

 

 
Η δενδροφύτευση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και με τη συνεργασία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ”Ωρα για Δράση”, ενώ ουσιαστικός ήταν και ο ρόλος από τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Από νωρίς το πρωί, στελέχη και εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά τους ανέλαβαν δράση και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να αναδασώσουν μία ολόκληρη πλαγιά με εκατοντάδες νέα δέντρα, σε μία έκταση που δεν έχει δυνατότητες φυσικής αναγέννησης.  Ο στόχος ήταν 1000 νέα δέντρα στον Υμηττό, όσοι και οι GREEN ANGELS που θα συστρατευθούμε για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας μας.

Συμπαραστάτες σε αυτή την πρωτοβουλία οι εθελοντές πυροσβέστες, όπου με τη συνεργασία του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, συμμετείχαν στην αναδάσωση και παράλληλα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και τον τρόπο λειτουργίας των εθελοντών πυροσβεστών.

Μάλιστα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ”δοκιμάσουν” τις δεξιότητές τους στην πυρόσβεση κάνοντας ρίψεις νερού, ενώ τα μικρά παιδιά είδαν από κοντά τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, φιλοξενήθηκαν στο πυροσβεστικό όχημα και για λίγα λεπτά μοιράστηκαν την εμπειρία του πυροσβέστη.

 

Η ΙCAP και η GREENiT Environmental απέδειξαν πως είναι καιρός να δώσουμε πίσω κάτι λίγο από αυτό που καθημερινά μας προσφέρουν τα δάση μας, το πολύτιμο οξυγόνο. Αισιόδοξη νότα για ένα δυνατό ξεκίνημα που θα κάνει τη χώρα μας να ξεχωρίσει..

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ