ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές έγιναν πυροσβέστες για λίγες ώρες

Με επιτυχία και δενδροφύτευσης Γλυφάδας αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε ο κύκλος αναδασώσεων των GREEN ANGELS2

Μια όμορφη και ξεχωριστή επίσκεψη στον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών οργάνωσαν οι GREEN ANGELS με μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους και με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο διοικητής του Σταθμού κ. Πιερακάκης αναφερόμενος στην ιστορία, τη συνεισφορά και το ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά, κυρίως στη σπουδαιότητα της πρόληψης. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες, με μεγάλη χαρά, ξενάγησαν τους μικρούς τους φίλους στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

 

 
 

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη χρησιμότητα του επαγγέλματος του πυροσβέστη. Ξεναγήθηκαν στο χώρο και περιεργάστηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα εργαλεία και τις στολές των πυροσβεστών.  Μέσα από τη συζήτηση αντιλήφθηκαν ότι η φωτιά μπορεί να είναι δώρο αλλά και καταστροφή για τον άνθρωπο.  Παράλληλα, συνομίλησαν με πυροσβέστες και ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, τι μέτρα παίρνουμε και πώς ειδοποιούμε την πυροσβεστική. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, μίλησαν για την σπουδαιότητα προστασίας των δασών και απάντησαν στους μικρούς μαθητές στα διάφορα ερωτήματα για τις πυρκαγιές και το επάγγελμά τους. 

Η ενημέρωση περιλάμβανε, αναγνώριση των πυροσβεστικών εργαλείων και οχημάτων καθώς και ενημέρωση των μαθητών για θέματα δασικών και αστικών πυρκαγιών.Μέσα από αυτή την εμπειρία, τα παιδιά έγιναν πυροσβέστες για λίγες ώρες, ανέβηκαν στα πυροσβεστικά οχήματα και έκαναν ρίψεις νερού με τις σωλήνες υψηλής πίεσης των οχημάτων. Κάποιοι μαθητές μάλιστα ήταν τυχεροί και φόρεσαν την ειδική στολή του πυροσβέστη.Η χαρά τους γίνεται για όλους μας μάθημα ζωής και ελπίδα για το μέλλον.

Η ημέρα έκλεισε με μία δέσμευση. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να μεγαλώσει και η αλυσίδα να αποκτήσει ακόμα περισσότερους κρίκους από νέους που θα υπερασπιστούν τα ελληνικά δάση.

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ