ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Aνάσα Δροσιάς στον Υμηττό

Μετά από ένα θερμό – κοινωνικά και πολιτικά – καλοκαίρι και σε συνέχεια μιας σειράς πυρκαγιών που έκαναν στάχτη αρκετές δασικές περιοχές της πατρίδας μας, η συντήρηση των αναδασώσεων αποκτά ολοένα και πιο μεγάλη περιβαλλοντική αξία. Ειδικά για τους ορεινούς όγκους της Αττικής που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί αλλεπάλληλα.

Ως γνωστόν, το πότισμα αποτελεί την πιο βασική ενέργεια για να έχει αποτέλεσμα και υψηλό ποσοστό επιτυχίας η κάθε αναδασωτική δράση. Τα πρώτα δύο καλοκαίρια θεωρούνται τα πιο σημαντικά για την επιβίωση των φρεσκοφυτεμένων δενδρυλλίων και συνεπώς χρειάζεται να συντηρούνται και να ποτίζονται  για να μπορέσουν να αναπτύξουν επαρκώς το ριζικό τους σύστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η ομάδα των GREEN ANGELS δίνοντας έμφαση σε δράσεις για την αποκατάσταση περιοχών που δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής αναγέννησης.

Πάνω από 1.000 μικρά δεντράκια ποτίστηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από ειδικό συνεργείο και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών.

 

 

 
 

 

Πρόκειται για το σημείο που είχε αναδασωθεί στις 18 Νοεμβρίου 2014 με πρωτοβουλία της ICAP και της GREENiT Environmental που αποτελούν τους ιδρυτές των GREEN ANGELS. Η δράση είχε πραγματοποιηθεί πριν την επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας στην Αίγλη Ζαππείου, αποτελώντας απτό δείγμα της φιλοσοφίας του εγχειρήματος.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδάσωσης, που έχουμε και η οποία θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στη βαθμιαία αποκατάσταση και ανάπλαση των καμένων εκτάσεων της Αττικής.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το Πλάνο Δράσεων Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και η πρώτη μεγάλη κοινή πράσινη δράση των GREEN ANGELS.

Μείνετε συντονισμένοι..

 

 

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ