ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σπόρος ελπίδας στον Υμηττό
από μαθητές της Αττικής

Με επιτυχία και δενδροφύτευσης Γλυφάδας αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε ο κύκλος αναδασώσεων των GREEN ANGELS2

Είναι γνωστό ότι όταν το χώμα είναι εύφορο, οι σπόροι που σπέρνουμε ανθίζουν. Έτσι ακριβώς , ο σημαντικός σπόρος ευαισθητοποίησης που ξεκινάμε να προσφέρουμε στη νέα γενιά μέσα από τους GREEN ANGELS, μπορεί να γίνει η αιτία να ανθίσει και στη χώρα μας η περιβαλλοντική συνείδηση.

Λέγεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμπεδωθεί η γνώση είναι η βιωματική εκπαίδευση και η ενεργός συμμετοχή. Αυτό έκαναν πράξη οι εκπαιδευτικοί από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, που μαζί με τους μαθητές τους συμμετείχαν ενεργά στο σχέδιο αναδασώσεων των GREEN ANGELS.

 

 
 

 

Σκοπός της δράσης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη φύση, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν μέσα από τη δράση και το παιχνίδι. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η βιωματική μέθοδος έχει αναπτυχθεί πολύ και αποδεικνύει διαρκώς ότι συνιστά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο απόκτησης γνώσεων και εμπειριών. Σε αυτά τα πλαίσια, οι μικροί μαθητές βίωσαν μια ιδιαίτερη και σημαντική εμπειρία.
Συμμετείχαν σε μία πραγματικά διαδραστική συλλογική προσπάθεια με εξαιρετικά θετική απήχηση. Ο εθελοντισμός σε πραγματικό μεγαλείο, με την νεολαία να δίνει το παρόν με χαμόγελο και αφοσίωση στον στόχο.

Εθελοντές ενημέρωσαν τους μαθητές για το οικοσύστημα του Υμηττού, τους κινδύνους το απειλούν, την καταστροφή που υπέστη μετά την μεγάλη πυρκαγιά και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν από την θεωρία στην πράξη.Γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό, οι μαθητές κατάφεραν να αναδασώσουν ένα τμήμα των καμένων εκτάσεων του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα. Η δενδροφύτευση, στο σημείο που υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη.

 
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδάσωσης, που έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Γλυφάδας και η οποία θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στη βαθμιαία αποκατάσταση και ανάπλαση των καμένων εκτάσεων του βουνού.

Τα παιδιά δείχνοντας ιδιαίτερο επαγγελματισμό στον τρόπο φύτευσης,  έδωσαν την υπόσχεση ότι θα φροντίζουν την αναδασωτέα έκταση και θα συνεχίσουν τις δράσεις μέχρι να το βουνό να γίνει και πάλι καταπράσινο.
Έχοντας θέσει τα θεμέλια και με αφοσίωση στον στόχο, οι GREEN ANGELS θα συνεχίσουν τις δράσεις εμπνέοντας και παροτρύνοντας τους νέους  στην υιοθέτηση φιλικής στάσης σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ