ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Διάκριση της Prime Marine στα GREEN4SEA Αwards

Βράβευση του Μέλους μας με το GREEN4SEA Tanker Operator Award

H Prime Marine, ενεργό μέλος της κοινότητας των GREEN ANGELS από το 2015, παρέλαβε το GREEN4SEA Tanker Operator Award, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους και καταλαμβάνοντας της πρώτη θέση στην κατηγορία της, σε μία λαμπερή τελετή που διεξήχθη στις 6 Μαρτίου 2018 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Το βραβείο υποστηρίχθηκε από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS – American Bureau Veritas) για το σύνολο των πρωτοβουλιών και των ενεργειών της, ενώ η Prime Marine αποτέλεσε την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει πιστοποιηθεί από τον ABS για το Σχέδιο Παρακολούθησης που έχει καταρτίσει συμμορφούμενη με τη νέα νομοθεσία Παρακολούθησης, Υποβολής Εκθέσεων και Επαλήθευσης των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU MRV Regulation).

Η παραλαβή του βραβείου για λογαριασμό της Prime Marine έγινε από τον κ. Φραντζέσκο Κοντό, Technical Manager και DPA της εταιρείας ο οποίος στα πλαίσια της εκδήλωσης δήλωσε: “Η συστηματική και στενή παρακολούθηση της επίδοσης των πλοίων μας, καθώς και οι συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης της απόδοσης λειτουργίας τους, μας οδήγησε στην εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας για τη βελτίωση της λειτουργίας των προπελών σε 16 πλοία του στόλου μας. Επίσης, οδηγηθήκαμε στην εφαρμογή online προγράμματος παρακολούθησης, όπως και άλλων διαγνωστικών συστημάτων επί των πλοίων για την εκτίμηση της επίδοσής τους. Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στην ανάπτυξη του δικού μας Σχεδίου Παρακολούθησης”.

Οι περιβαλλοντικά προσκείμενες πρακτικές της εταιρείας δεν περιορίζονται μόνο στην βελτίωση της αποδοτικότητας του στόλου των πλοίων της, αλλά επεκτείνονται και στην παρακολούθηση της περιβαλλοντικής επίδοσης των γραφειακών της χώρων. Το 2017, η Prime Marine αποτέλεσε το πρώτο μέλος της κοινότητας των GREEN ANGELS που πιστοποιήθηκε για την Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματός της, καθώς και για το αντίστοιχο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφάρμοσε, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14064-1:2012. Η Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος της εταιρείας, όπως και το αντίστοιχο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης συντάχθηκαν και οργανώθηκαν από το Τμήμα Περιβάλλοντος της GREENiT Environmental, ιδρυτικό μέλος της κοινότητας των GREEN ANGELS.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησής της, η Prime Marine συμμετείχε στη 2η Κοινή Δράση Μελών της κοινότητας των GREEN ANGELS, μία δράση που συνδύασε τον περίπατο σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές με τη δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού. Η συμμετοχή της εταιρείας στη δράση δημοσιοποιήθηκε και από το διεθνές ναυτιλιακό περιοδικό TradeWinds.

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ