ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το GreenAthlon 2018

GreenAthlon -2η Κοινή Περιβαλλοντική Δράση Μελών GREEN ANGELS

Η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, σε συνεργασία με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 την 2η Κοινή Περιβαλλοντική Δράση Μελών GREEN ANGELS με τίτλο “GreenAthlon”. Η δράση συγκέντρωσε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους εργαζόμενοι των Εταιρειών – Μελών της κοινότητας, μαθητές των σχολείων του Δήμου, κάτοικοι της περιοχής, πρόσκοποι αλλά και πληθώρα περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η μεγάλη αυτή πρωτοβουλία της κοινότητας, με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της για την προστασία του περιβάλλοντος και έδωσε ανάσα ζωής στη δασική περιοχή της Αγίας Ελαιούσας στους πρόποδες του Υμηττού με την δενδροφύτευση άνω των 500 δενδρυλλίων, ενώ συνδυάστηκε με διαδρομή περιπάτου μέσα από τα ασφάλτινα και χωμάτινα μονοπάτια.

Την πρωτοβουλία πλαισίωσαν και αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους πολλά από τα Μέλη της Κοινότητας όπως η Prime Marine, η Εθνική Ασφαλιστική, η Ευρωπαϊκή Πίστη, η Eurocert, τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, κ.α. Η δράση αξιολογήθηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ως μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ολοκληρώθηκε με την προτροπή για θεσμοθέτησή της και επανάληψη αντίστοιχων δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Μεγάλοι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας ήταν τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη που διέθεσαν τα απαραίτητα πούλμαν για την επιστροφή των συμμετεχόντων στον χώρο της αφετηρίας της διαδρομής, τα Super Market Σκλαβενίτης για την προσφορά και διάθεση μπουκαλιών νερού και άλλων χρήσιμων υλικών, καθώς επίσης και η εταιρεία Dole που προσέφερε μπανάνες σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι General Community Managers της Κοινότητας, κ. Θεοφάνης Ξουλεής και Δρ. Ανδρέας Τυράκης δήλωσαν: «Ως GREEN ANGELS νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που τόσος κόσμος αγκάλιασε τη διοργάνωση “GreenAthlon”. Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα η οποία δεσμευόμαστε ότι θα γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Παπάγου Χολαργού και το Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο για την άψογη συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας μας».

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος σε δικές του δηλώσεις τόνισε: «Το 1ο GreenAthlon στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική και τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές και οι πρόσκοποι της πόλης μας. Μας έβαλαν τα γυαλιά στον περίπατο μέσα στο δάσος και έδωσαν ρεσιτάλ στη δράση δενδροφύτευσης μέσα στη βροχή. Μία περιβαλλοντική δράση στον Υμηττό μας, εξελίχθηκε για όλους τους συμμετέχοντες σε μια πραγματικά διδακτική και έντονη εμπειρία. Ως Δήμος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κοινότητα των GREEN ANGELS για τη συνδιοργάνωση του GreenAthlon 2018, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά».

Φωτογραφίες Δράσης

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από το άλμπουμ μας στο Facebook:

https://goo.gl/1vEMYt

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ