ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία η 1η Κοινή Δράση Μελών GREEN ANGELS

Οι GREEN ANGELS, εγκαινιάζουν τον Εθνικό Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών και Δράσεων

Οι GREEN ANGELS, εγκαινιάζουν τον
Εθνικό Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών και Δράσεων

 

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν την 1η τους Κοινή Περιβαλλοντική Δράση, το Σάββατο 2 Απριλίου. Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι των Εταιρειών Μελών συγκεντρώθηκαν, μαζί με μέλη των οικογενειών τους, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να ολοκληρώσουν τη φύτευση και το πότισμα, 1.000 ελάτων εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον Εθνικό Χάρτη πράσινων Δράσεων και Πρωτοβουλιών.

Η μεγάλη αυτή Πρωτοβουλία που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, έδωσε ανάσα ζωής στη δασική περιοχή της Πλατάνας, που το 2007, επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά. Με την «υιοθέτηση» της εν λόγω περιοχής, η κοινότητα πλέον στοχεύει στην προστασία της για δύο χρόνια προκειμένου να εξασφαλιστεί η φροντίδα των δενδρυλλίων και η ανάπτυξή τους σε έναν ώριμο πνεύμονα ζωής για όλη την Αττική. Παράλληλα της Δράσης, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές ενημερώσεις των συμμετεχόντων από Δασονόμους του Εθνικού Δρυμού, καθώς επίσης παρουσιάστηκε το πολυσχιδές Έργο που έχει επιτελέσει η Κοινότητα από την σύστασή της αλλά και τα νέα εγχειρήματα των καινοτόμων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποσκοπώντας στην δημιουργία πολλαπλασιαστικών ωφελειών για τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια της Δράσης, οι Community Managers της κοινότητας, κ.κ. Θεοφάνης Ξουλεής και Ανδρέας Τυράκης απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις εταιρείες – Mέλη να καταθέσουν τις δίκες τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου, έτσι ώστε συντονισμένα να ολοκληρωθεί, ο σχεδιασμός του Εθνικού Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών και Δράσεων της κοινότητας για τα έτη 2016-2017, ο οποίος και θα παρουσιαστεί τον Μάιο σε ειδική εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των GREEN ANGELS. Συγκεκριμένα μέσα από μια διαδικασία αυστηρής αξιολόγησης των προτάσεων, η κοινότητα σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την Δράση πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους πολλά Μέλη της Κοινότητας που ακολουθούν τις εξορμήσεις της από την έναρξη της. Ενδεικτικά αναφέρονται:

· ΤΜS TANKERS · ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
· TMS CARDIFF · UPCOM
· ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ · EUROCERT
· XEROX · ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙO
· ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ · GREENiT ENViRONMENTAL
· GRANT THORNTON · ΙCAP

Η Δράση αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία από το σύνολο των συμμετεχόντων και όλοι ανέφεραν πως θα ήταν καλό να θεσμοθετηθεί και να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Υποστηρικτές της Δράσης ήταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη που διέθεσαν τα απαραίτητα πούλμαν για την μετακίνηση των συμμετεχόντων. Επίσης τη στήριξή τους προσέφεραν οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών.

Σε δηλώσεις του ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP ανέφερε: «H GREEN ANGELS είναι η πρώτη στην Ελλάδα περιβαλλοντική κοινότητα που συνενώνει αλλά και πρακτικά ενεργοποιεί τον επιχειρηματικό κόσμο, προς την αειφόρο ανάπτυξη και τη περιβαλλοντική ευαισθησία. Με τη σημερινή μας Δράση, εγκαινιάζουμε τον Εθνικό Χάρτη πράσινων Πρωτοβουλιών και παράλληλα ανοίγουμε γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ  επιχειρήσεων κοινωνικών φορέων και εθελοντών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας. Η σημερινή μας πρωτοβουλία γεννά έναν ενδιαφέροντα θεσμό που με την συμβολή επιχειρήσεων και πολιτών, μπορεί να δώσει σημαντικές συνεργασίες και αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών».

O Θεοφάνης Ξουλεής, Γενικός Διευθυντής της GREEENiT ENViRONMENTAL, δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τόσος κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας στην πρώτη μας δράση. Mε τον τρόπο αυτό ολοκληρώσαμε το πρώτο έργο αναδάσωσης 1.000 δέντρων που συμβολίζουν τα 1.000 πρώτα μέλη των Green Team. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και να ενθαρρύνουμε ενέργειες με σκοπό την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη».

H Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ICAP και της GREENiT ENVIRONMENTAL που στοχεύει σε μια κοινωνία Oυδέτερου Aνθρακικού Aποτυπώματος. Η κοινότητα υλοποιεί ενέργειες περιβαλλοντικής πολιτικής, μέσω εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, που εστιάζουν σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης και τελεί υπό την Αιγίδα τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής όσο και του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών ενώ συνεργάζεται με τους σημαντικότερεους Περιβαλλοντικές Οργανώσεις & Φορείς ΕΚΕ, πανελλαδικά.

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ