ΜΕΛΗ

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Επωνυμία εταιρείας: Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων
Έδρα γραφείων: Βίωνος 1, 104 43, Αθήνα, Αττική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30) 210 5190100
E-mail: melissa@kikizas.gr
Εταιρική ιστοσελίδα: http://www.melissa.gr
Κλάδος δραστηριοποίησης: Κλάδος τροφίμων & ποτών


Εταιρικό προφίλ

Η εταιρία μας γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική μας δραστηριότητα. Απορροφούμε ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μας μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη! Η παρουσία μας στη Ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγουμε σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά.

Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας μας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα.
Η πλήρης σειρά τοματικών προϊόντων Primo Gusto συμπληρώνει την παρουσία μας στην ελληνική αγορά τροφίμων. Βασικό άξονα ανάπτυξης αποτελεί το οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων και διακίνησης των προϊόντων μας. Η διεθνούς εμβέλειας εταιρία κονσερβοποιημένων φρούτων Del Monte, καθώς και η πολυεθνική Heinz , μας εμπιστεύονται την αποκλειστική αντιπροσωπεία των προϊόντων τους στην Ελλάδα.


Βραβεύσεις – Διακρίσεις

  • Η Μέλισσα Κίκιζας αναδείχτηκε μέσα στις καλύτερες εταιρείες της Ελλάδας και της Ευρώπης για το 2013 στα Great Place to Work

Πιστοποιήσεις

  • Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Ποιότητα ISO 9001.
  • Η εταιρεία διαθέτει πιστοποίηση για την ορθή εφαρμογή του Διεθνούς Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000.
  • Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το Διεθνές Πρότυπο Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων BRC.

Εκθέσεις εταιρικής υπευθυνότητας

  • Έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας 2016.

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ