ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια για Καλό Σκοπό

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμα των GREEN ANGELS!

Εντυπωσιακή ήταν συμμετοχή στο πρώτο κάλεσμα των GREEN ANGELS για συλλογή Πλαστικών Καπακιών για καλό σκοπό!

Η Κοινότητα των GREEN ANGELS, στα πλαίσια της εξαιρετικής πρωτοβουλίας Wheeling2help, συμμετείχε ενεργά την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στη μεγάλη γιορτή του Εθελοντισμού. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή το Wheeling2help Vol.2 όπου μία ομάδα ποδηλατών διανύει 1.700 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης με ένα σκόπο: Να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια!

Η Ομάδα των GREEN ANGELS ήταν εκεί, εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο της Πανελλαδικής Συλλογής πλαστικών καπακίων για καλό σκοπό. Μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή» και με τη συνεργασία της ethelon και της ομάδας εθελοντών του Let’s do it Greece, έδωσαν δυναμικό παρόν στην Τεχνόπολη, θέτοντας σε εφαρμογή την πρωτοβουλία συλλογής πλαστικών καπακιών, τα οποία προορίζονται για ανακύκλωση προκειμένου να «μετατραπούν» σε αναπηρικά αμαξίδια για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία συλλογής των πλαστικών καπακιών προέκυψε ως ιδέα από τα ίδια τα Μέλη της Κοινότητας, ταυτίζοντας έτσι τον σημαντικό περιβαλλοντικό στόχο της ανακύκλωσης με μια σπουδαία κοινωνική πράξη.

Μεταξύ των φορέων και των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο μεγάλο κάλεσμα των GREEN ANGELS συγκεντρώνοντας καπάκια είναι οι: GREENiT Environmental, ICAP, Grant Thornton, ΑΡΒΙΣ Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις Ελλάδας, Ethelon, Ομάδα Εθελοντών Wheeling2help, Περιβαλλοντικός Σύλλογος ”Ωρα για Δράση”, Ομάδα Εθελοντών Let’s do it Greece, 5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 2ο Λύκειο Βριλησσίων, 14ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Εκπαιδευτήρια Μάνεση, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Σισμανόγλειου, Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σαλαμίνας ‘’Βάσω Κιούση’’, Α.Ο. Παλμός Αργυρούπολης,Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αναψυκτήριο Καλοπούλας Kαισαριανής, Ομάδα Outdoor Games.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πληθώρα δραστηριοτήτων για τον εθελοντισμό, την υγεία, την αναπηρία και το περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό, συμμετέχοντες όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικές, ψυχαγωγικές και βιωματικές δραστηριότητες και ταυτόχρονα να γίνουν αρωγοί στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Η συλλογή των πλαστικών καπακιών συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάκρεια της χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες για την παράδοση των πλαστικών καπακίων μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πράσινη τηλεφωνική γραμμή 210.7200150 ή στο e-mail: info@greenangels.gr

 

 

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ