Φιλοσοφια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

GREEN ANGELS αναλαμβάνουμε δράση για την κλιματική αλλαγή!

Συντονιζόμαστε

 σε όλη την Ελλάδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής υλοποιώντας τον Εθνικό Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών και Δράσεων.

Υιοθετούμε

τον Πρότυπο Μηχανισμό Περιβαλλοντικής Υποστήριξης με σκοπό τη συντονισμένη βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης του επιχειρηματικού κόσμου.

Βελτιώνουμε

τις περιβαλλοντικές και οικονομικές μας επιδόσεις επιβραβεύοντας και εμπνέοντας όλους όσους πρωτοστατούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι στόχοι μας

Oι GREEN ANGELS αποτελούμε την πρότυπη κοινότητα περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε χώρας, μέσα από τη συνεχή και μετρήσιμη βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Με αφετηρία την Ελλάδα, κάθε επιχείρηση και οργανισμός που συμμετέχει στην κοινότητα των GREEN ANGELS είναι ένας GREEN ANGEL που μεταδίδει και εφαρμόζει στην πράξη το πράσινο επιχειρείν. Ένας «αγγελιοφόρος» που μεταφέρει το μήνυμα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας συμμετέχοντας στην πρώτη συντονισμένη επιχειρηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για πρώτη φορά τόσες επιχειρήσεις συντονιζόμαστε για έναν κοινό σκοπό και μάλιστα στην περίοδο της κρίσης με την κλιματική αλλαγή, τις πυρκαγιές και την υποβάθμιση των δασών να αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας.


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί συλλογική δράση

 Στην Ελλάδα οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και πιο ορατές. Ήδη έχουν παρατηρηθεί επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στη γεωργία, στα οικοσυστήματα, στα υδάτινα αποθέματα. Η αλλαγή του κλίματος είναι ήδη γεγονός και εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα.

Οι ποσότητες των ρύπων του θερμοκηπίου και ιδιαίτερα του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και η τάση παραμένει αυξητική, με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι αν δεν υπάρξει αναστροφή της πορείας αυτής η ήδη παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή θα ενταθεί τις προσεχείς δεκαετίες.

 

Για το λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε δράση!

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ