ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Συνεργασία GREEN ANGELS με Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που αγκαλιάζει και συμμετέχει ενεργά στο Εθνικό Εγχείρημα των GREEN ANGELS.

Η περιβαλλοντική κοινότητα GREEN ANGELS συνεργάζεται με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του στρατηγικής και δράσης, αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που αγκαλιάζει και συμμετέχει ενεργά στο Εθνικό Εγχείρημα των GREEN ANGELS για τη συντονισμένη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας.

H Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Φορέων, GREEN ANGELS, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ICAP και της GREENiT ENVIRONMENTAL που στοχεύει σε μια κοινωνία Oυδέτερου Aνθρακικού Aποτυπώματος. Η κοινότητα υλοποιεί ενέργειες περιβαλλοντικής πολιτικής, μέσω εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, που εστιάζουν σε θέματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης πολιτών, στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις & Φορείς ΕΚΕ, πανελλαδικά.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, διατέθηκαν δωρεάν σε κατοίκους, οικιακοί κομποστοποιητές κήπου. Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλλαν αίτηση για την παραλαβή του κομποστοποιητή, ενώ για την όλη διαδικασία παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο από επιστημονικούς συνεργάτες των GREEN ANGELS, στην αίθουσα του δημαρχείου, κατά το οποίο ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες μεθόδους κομποστοποίησης και τον βέλτιστο τρόπο εφαρμογής τους. Επίσης, ο Δήμος Παπάγου -Χολαργού θα μεριμνήσει για τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη των νοικοκυριών που θα λάβουν μέρος στο  πρόγραμμα.

Επιπλέον από τις αρχές Φεβρουαρίου τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία οργανωμένο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε Παπάγο και Χολαργό. Ο Δήμος σε συνεργασία με τους GREEN ANGELS, τοποθέτησε 350 κάδους συλλογής χαρτιού δίνοντας έμφαση σε δομές και υπηρεσίες που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες. Σ’ αυτό το πλαίσιο και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών τοποθετήθηκαν 280 κάδοι στα σχολεία (ένας σε κάθε αίθουσα), ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν κάδοι σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τα ΚΕΠ κτλ. Παράλληλα, ιδιωτικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες χαρτιού μπορούν να λάβουν κάδο ανακύκλωσης χαρτιού με αίτησή τους στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης στα σχολεία, ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο κλιμάκιο των GREEN ANGELS, πάνω από 5.000 μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου. Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει διαγωνισμός μεταξύ των σχολείων για την προώθηση της ανακύκλωσης και πράσινες δράσεις με τη συμμετοχή των πολιτών.

O κ. Θεοφάνης Ξουλεής, Community Manager της κοινότητας GREEN ANGELS σημειώνει σε δηλώσεις του: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αγκαλιάζει την πρωτοπόρα πρωτοβουλία μας, δίνοντας τη δυνατότητα να μεταφέρουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πολίτη. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία μας».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ανέφερε: «Χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε σε μία τέτοια πρωτοβουλία που συμβαδίζει με τον συνολικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική στρατηγική του Δήμου μας. Με οδηγό μας την εκστρατεία Κάνε τη Συνείδηση-Συνήθεια συμμετέχουμε στο Εθνικό εγχείρημα των GREEN ANGELS με στόχο τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή μας σε αυτή την κοινότητα θα αποτελεί την αρχή μιας σπουδαίας συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την περιοχή μας».

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ