ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Ρεκόρ Ανακύκλωσης Χαρτιού από τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες οι μαθητές συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Τους τρεις τόνους άγγιξε η πρώτη ποσότητα χαρτιού που συγκέντρωσαν  τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, συμμετέχοντας ενεργά στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα των GREEN ANGELS.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση των μαθητών, προκειμένου κανένα χαρτί να μην καταλήγει στα σκουπίδια. Για τον λόγο αυτό και για πρώτη φορά, έχει τοποθετηθεί ένας χάρτινος κάδος σε κάθε σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα λύκεια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακυκλώνουν εύκολα και γρήγορα.

Το εναρκτήριο σύνθημα της δράσης δόθηκε αρχές του έτους με την τοποθέτηση των χάρτινων υποδοχέων και την ενημέρωση των μαθητών τάξη-τάξη. Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα  είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες οι μαθητές συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Επόμενη αποστολή ήταν η συγκέντρωση παλιών κατεστραμμένων βιβλίων προκειμένου να δοθούν για καλό σκοπό. Μαζί με την ποσότητα από πλαστικά καπάκια που έχουν ήδη συλλεχθεί από πολλά σχολεία, στόχος ήταν η «μετατροπή» τους σε αναπηρικά αμαξίδια τα οποία προσφέρονται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ανακύκλωση στα σχολεία ξεκίνησε πολύ δυνατά και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί στα ίδια υψηλά επίπεδα. Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτή την προσπάθεια, επεκτείνουμε την προσπάθεια στα καταστραμμένα βιβλία. Και αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα συνδέεται άρρηκτα με τον περιβαλλοντικό στόχο της ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα, αποκτά και μια ιδιαίτερο συμβολισμό ως μια σπουδαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης. Οι ποσότητες χαρτιού και βιβλίων που θα συγκεντρωθούν από όλα τα σχολεία, θα συλλεχθούν και θα ζυγιστούν από ειδικό όχημα της Περιβαλλοντικής Κοινότητας των GREEN ANGELS  τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία».

 

Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ