Νέα Μελών

EUROCERT - Επαλήθευση Ανθρακικού Αποτυπώματος
του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η EUROCERT την επιθεώρηση επαλήθευσης του ανθρακικού αποτυπώματος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για το έτος αναφοράς 2014. Η επαλήθευση που πραγματοποίησαν έμπειρα κι εξειδικευμένα στελέχη της Eurocert καλύπτει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το σύνολο των δραστηριοτήτων του αερολιμένα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ


   

 

PRIME TANKERS
Εγκατάσταση Συσκευών Εξοικονόμισης Ενέργειας σε Πλοία

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται ένα ολοένα εντεινόμενο ενδιαφέρον αναφορικά με τη βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης των πλοίων από πλευράς σχεδίασης αλλά και λειτουργίας. Η Prime Tanker / Gas Management Inc. με υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης και αναγνωρίζοντας τη περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκύπτει από τον κύκλο των εργασιών της, έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία αρμόδιου τμήματος το οποίο παρακολουθεί και αποτυπώνει την περιβαλλοντική και ενεργειακή επίδοση της εταιρείας σε τριμηνιαία και ετήσια βάση.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ


   

 

ICAP Group - Κοινωνικός Απολογισμός 2015

H ICAP Group εξέδωσε φέτος, τον πρώτο Κοινωνικό Απολογισμό της, για το 2015, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι νοιάζεται για τους Ανθρώπους της, το Περιβάλλον και την Κοινωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ


   

 

ICAP Group
Πρωτογενή Έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ICAP Group πραγματοποίησε πρόσφατα δειγματοληπτική έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τα αποτελέσματα της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.


   

 

Οι GREEN ANGELS στο «Leading Employers in Greece 2016»

Για 6η συνεχή χρονιά εκδόθηκε φέτος, η εξειδικευμένη έκδοση της  ICAP Group, «Leading Employers in Greece 2016», με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει τους Ομίλους και τις Εταιρείες που διακρίνονται σε δύο αξιοσημείωτους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).
H μοναδική συνδυαστική αυτή έκδοση, περιλαμβάνει λίστα των 500 Εταιρειών και 200 Ομίλων με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, αρθογραφία Στελεχών επάνω στα 2 αυτά θέματα, προβολή του έργου σχετικών Φορέων, παρουσιάσεις Εταιρειών και Ομίλων με αναφορά Καλών Πρακτικών καθώς και μία Μελέτη για την Αγορά Εργασίας με έμφαση στην Απασχόληση και την Ανεργία και μία εξειδικευμένη έρευνα για την ΕΚΕ.
Δείτε το e-book της έκδοσης. 

 

Νέα της Αγοράς

Νόμος για τις ετήσιες & ενοποιημένες οικονομικές
καταστάσεις και τις συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων
ορισμένων μορφών

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, τροποποιήθηκε η Οδηγία 2013/34/ΕΕ.
Οι αλλαγές αναφέρονται στηδημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και πληροφοριών για την πολυμορφία από ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους αλλά και άλλες διατάξεις της αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ΦΕΚ εδώ.


   

 

Πράσινη Αστυνομία

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα είδος «Πράσινης Αστυνομίας» στο πρότυπο κρατών του εξωτερικού με διευρυμένες αρμοδιότητες, μέσω της επιβολής προστίμων, μέσω της διενέργειας συλλήψεων και μέσω αφαίρεσης αδειών λειτουργίας που θα επιβάλλονται επιτόπου από δασικούς υπαλλήλους, επιθεωρητές περιβάλλοντος ή ελεγκτές δόμησης στις επιχειρήσεις. Τα διοικητικά πρόστιμα θα κυμαίνονται ανάλογα με την παράβαση.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ


   

 

Kατανάλωση Πλαστικής Σακούλας

Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης στην κατανάλωση πλαστικής σακούλας με βάση τα στοιχεία του 2015, μετά από επίσημη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ 
 

 

 

 

Ακαδημαϊκά Νέα

Η Μεθοδολογία Αποτίμησης Περιβαλλοντικής
Επίδοσης HAPI
- Ε

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Συντονιστής της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, και η κα. Δήμητρα Πανουργιά, Phd. Cand., MSc MEng, παρουσίασαν στον Επιχειρηματικό Οδηγό της ICAP Group “'Leading Employers in Greece” τη Μεθοδολογία Αποτίμησης Περιβαλλοντικής Επίδοσης HAPI-E (Ηolistic Assessment Performance in Environment). Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μετράει και αποτυπώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης, με τη χρήση προηγμένου, σύγχρονου λογισμικού.
Η αξιόπιστη αυτή μεθοδολογία αποτελεί και το επιστημονικό υπόβαθρο πάνω στο ποίο βασίζουμε τις μετρήσεις του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων-μελών της Κοινότητας των GREEN ANGELS, πριν και μετά την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών. Στο άρθρο αναλύονται τα Βήματα Εφαρμογής της Μεθοδολογίας, οι Κλάδοι Εφαρμογής καθώς και λοιποί Κλάδοι διευρεύνησης.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ. 

 

Εκδηλώσεις - Πρωτοβουλίες

Πρώτη Κοινή Συνάντηση Εργασίας GREEN ANGELS

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, την πρώτη τους κοινή Συνάντηση Εργασίας στο Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνείο (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ 

 

Πράσινες Δράσεις

Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Κοινή Δράση των Μελών GΑ

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν την 1η τους Κοινή Περιβαλλοντική Δράση, το Σάββατο 2 Απριλίου. Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι των Εταιρειών Μελών συγκεντρώθηκαν, μαζί με μέλη των οικογενειών τους, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να ολοκληρώσουν τη φύτευση και το πότισμα, 1.000 ελάτων εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον Εθνικό Χάρτη πράσινων Δράσεων και Πρωτοβουλιών.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ


   

 

Aνάσα Δροσιάς στον Υμηττό

Μετά από ένα θερμό-κοινωνικά και πολιτικά-καλοκαίρι και σε συνέχεια μιας σειράς πυρκαγιών που έκαναν στάχτη αρκετές δασικές περιοχές της πατρίδας μας, η συντήρηση των αναδασώσεων αποκτά ολοένα και πιο μεγάλη περιβαλλοντική αξία.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.ζ 

 

Green Projects

Τα GREEN PROJECTS έχουν στόχο τις επιχειρηματικές συνέργειες και ειδικές συνεργασίες μεταξύ των GREEN ANGELS εταιρειών, που θα χαρακτηρίζονται από προνομιακές τιμολογιακές πολιτικές. Κάθε Μέλος μπορεί να συμμετέχει σε αυτά ως πάροχος του έργου ή ως χρήστης του έργου, ενώ μπορεί να προτείνει ένα ή περισσότερα GREEN PROJECT που μπορεί να προσφέρει στη Κοινότητα. 

 

Νέα και Δημοσιεύσεις

Ενδιαφέρουσες αρθρογραφίες
Στελεχών και Συνεργατών της Κοινότητας

Δείτε περισσότερα εδώ.ζ

 

 

 

Η κοινότητα των “GREEN ANGELS” έχει νόμιμα συλλέξει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για σκοπούς προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών της. Τα στοιχεία σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την κοινότητα των GREEN ANGELS για τους ανωτέρω σκοπούς, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@greenangels.gr για τη διαγραφή του email σας από τη λίστα αποδεκτών προωθητικού υλικού.